Habari Ya Africa

Tuesday, December 27, 2005

3.juledag

Hmm. Er visst ikke helt inne på åssen en gjør dette, jeg klarte visst å publisere en epistel det ikke sto ett eneste ord i... Men jeg starter på ny frisk, så finner jeg vel ut etter hver om det går an å slette den forrige!

Kom nettopp ned fra en tur opp til utkikksposten vår, en topp hvor vi kan se ut over byen, videre utover slettene og like til Victoriasjøen, hvor sola gikk ned som en diger, knallorange appelsin. Nydelig.

Vannet i springen er fremdeles lysegrønt, usedvanlig illeluktende og helt umulig å bruke til noe annet enn å tappe ned i do med. Så det går hardt utover drikkevannforsyningen vår. I dag regnet det noen får dråper, ikke noe som hjalp mht vannsituasjonen, men vi håper at det kanskje kan komme mer.

Den ene norske gjesten til naboen tråkket på en skorpion i går ettermiddag, det var nok ingen behagelig opplevelse. Har sett bare en inne hos oss men den forsvant til gjengjeld før vi fikk tatt den så nå vet vi ikke hvor den er. Litt ekkelt!

Vesleprimadonnaen har sluttet å hoste på natta og har ikke gått så mye i søvne de to siste nettene så jeg håper hun har begynt å roe seg litt. Lillebror var kvalm da han la seg i går kveld, men tror nok bare han var veldig trøtt, har blitt litt for sene kvelder nå i jula. Han var helt fin i morges igjen.

Norgesgjestene drar i morgen tidlig, synd for Tullemor for de hadde ei jente som hun har lekt seg så fint med. Det blir nok litt trist for henne at hun reiser, men får håpe at hun og guttene kan fortsette å leke sammen som de gjorde før hun kom. De verste blir nok når guttene reiser, det er nok et litt for ensomt liv for henne her. Neste år lurer vi på om hun skal få lov til å være litt på internatet, hun vil gjerne det for den andre jenta her i Mara begynner også da, hun er ett år eldre. Vi får se, hun kan nå få prøve seg ihvertfall.

Lurer litt på hva vi skal finne på på nyttårsaften...

1 Comments:

  • At 12:49 AM, Blogger Grete Winther Westrum Løvås said…

    Internett er kult synes jeg ;) Skikkelig artig at jeg kan sitte her i Norge og lese hvordan dere har det langt der nede i Afrikas varme land. Nyttårsaften ja. Vi skal til ei lita øy ute i havgapet. Dere kan jo komme dit ;)

     

Post a Comment

<< Home