Habari Ya Africa

Tuesday, February 20, 2007

Konferanse i Nairobi


Ja, nå bærer det opp til Nairobi igjen, misjonærkonferansen begynner på torsdag og vi reiser opp i morgen tidlig. Så blir det en god uke med møter, forhandlinger, forhandlinger og møter, og forhåpentligvis rekker vi å spise litt innimellom også.


Vi har hatt noen rolige uker her i Bunda nå, det har regnet lite, vært mye sol og temperaturene begynner å krype opp mot 30 grader på dagtid. Veldig godt, for jeg var rimelig lei av regn! Veiene begynner å tørke opp, så når Knut O kommer ned igjen etter konferansen blir det forhåpentligvis ikke noe problem å komme seg rundt til de forskjellige menighetene. Han reiser ned enten lørdag eller søndag (3. eller 4. mars), men jeg og ungene blir igjen i to uker til på grunn av en ny fellesperiode. Han kommer opp igjen helt på slutten av denne, så kjører vi sammen ned igjen til Bunda den 17. Uten Per M da, han har ikke noe ferie før Skjærtorsdag.


Ellers må jeg få berette at storebror i familien har besteget Mount Kenya, han og resten av Rosslynelevene på internatet sammen med noen voksne hadde en alle tiders tur opp, med soloppgang på 4985 moh som høydepunkt. Misunnelsesverdig...


Hvis noen lurer på hvem som er avbildet er det altså en sylfrekk liten mangotyv! Maisa hadde kjøpt mangoer på markedet i dag, og etterlatt dem i bilen med vinduet litt på gløtt. Ikke særlig smart, nei, for tre små apekatter ålte seg inn gjennom sprekken og hadde stor fest!

Thursday, February 01, 2007

På tide med en liten oppdatering...


Nå er det vel en stund siden jeg har skrevet, men det har vært ganske travelt i det siste. Hushjelpen har også vært syk hele denne uka, så da er det ekstra mye jobb!

Vi dro til Nairobi den 19. januar for Johns skulle være med på leirskole, 5-7 trinn skulle til Mount Kenya. Knut O skulle være med som leder, mens jeg og minstejenta ble igjen i Nairobi. De kom tilbake den 24 etter en flott tur på fjellet. De gikk selvfølgelig ikke helt opp, det er de for små til, men de var oppe på 3400moh. De fisket ørret i fjellvannet og Johns fikk en på nesten ett kilo. Gjett om han var stolt! Fisken ble spist senere på kvelden, og smakte visst fortreffelig.

Mens Johns var på leirskole hadde Per M noe som heter "Model United Nations" på Rosslyn. Det er noe åttende klasse har hvert år, og som de forbereder seg til gjennom hele året. De blir delt opp i grupper, og hver gruppe får sitt land de skal representere. Per M sin gruppe representerte Island. Så skulle de lære mest mulig om det landet, og lage resolusjoner som de ville ha gjennom i UN. De lærte å argumentere for sine syn, pluss at de fikk grundig opplæring i hvordan ting foregår på en UN konferranse. Så brukte de UN sitt hovedkvarter i Nairobi, og hadde sammen med hundrevis av andre elever fra forskjellige skoler i Nairobi et utrolig proft opplegg. Kleskoden var streng, alle guttene var skikkelig dresset opp med hvit skjorte, slips, dressbukse og svarte sko, og jentene i bluser og skjørt. Konferansen varte i tre dager, og både jeg og Knut O var der hver vår dag for å se, og vi var skikkelig imponerte. Vi satt oppe på galleriet og så ned, og det så ut som det var små minivoksne som hadde innlegg, la fram seriøse saker, argumenterte for sine land osv. Per M var oppe og talte 3 ganger, på engelsk foran hundrevis av andre, vi var stolte!

På lørdag 27 dro vi tilbake til Bunda, Per M ble med pga studieuke. Her har det ikke helt sluttet å regne enda... Veien til Issenye er fremdeles så ille at Knut O har ikke vært der inne, vi har også hatt litt småproblemer med bilen noen dager men nå er den visst ok. Han håper på litt sol nå så han kan prøve å komme seg inn.

Nå sitter vi og venter på Salmelid og Steinskog, de kommer nå så skal vi dra på en liten fjelltur. Etterpå blir vi med til Kiabakari og overnatter til i morra, vi skal ha Marasamling sammen med dem, Lillebø og Mjølhus. Det skal bli kjekt!