Habari Ya Africa

Tuesday, September 19, 2006

Varmt...

Det er varmt her. Joda, jeg er glad i varme, det kan vel de som kjenner meg godt skrive under på. Men 40 grader i skyggen er litt i overkant, også for meg. Jeg kjenner jeg blir slapp og trøtt og mister tiltakslysten. Det har begynt å regne litt, men ikke mye. Håper regnet kommer for fullt snart, så dagtemperaturen går litt ned.

I morgen skal jeg være med til Kiabakari, er med tre dager i uken, onsdag til fredag. Jeg underviser tvillingene i første klasse mest, og så har jeg noen timer med JC. Det går fint, men også det er ekstra slitsomt i varmen. Særlig gymtimene...

Ellers går vi og gleder oss til lørdag hele gjengen, for da kommer PM hjem på studieuke. Det skal bli så kjekt, å være en "hel" familie igjen. Savner ham hele tiden, og jeg kjenner jeg er glad for at dette er det siste året vi skal ha ham på internat. Han trives godt, men jeg trives nok mindre med denne ordningen, og skulle gjerne hatt ham her hele tiden!

Monday, September 04, 2006

1 år i Bunda!

Tenk, i morra har vi faktisk bodd her i Bunda i ett år. Det året har gått fort! Men det har jeg vel skrevet om før...
Vi kom tilbake hit på lørdag, etter en veldig fin ferie i Mombasa og en hektisk fellesperiode i Nairobi. Knut Ole var også der hele tiden denne gangen, både fordi han skulle revidere og fordi Per M skulle begynne på Rosslyn.
Det ble ikke til at jeg blogget der, litt vanskelig tilgang på pc. Men nå er vi altså hjemme igjen, og skal etter planen være her i 3 måneder, det tror jeg blir den lengste perioden her i Bunda hittil. Vi har med oss Johns hjem denne gangen, og Arne lærer har flyttet inn rett over veien, så nå er vi fornøyde alle mann! I morgen skal vi til Kiabakari og ordne i stand litt i klasserommet, dvs jeg får vel prøve å ordne mens Arne underviser.
Per M har som sagt begynt på Rosslyn, og står opp kl 6 hver morgen, spiser og reiser i en og en halv time med buss for å komme dit. Der er det hektisk, de har 5 minutter på seg fra det ringer ut fra timen til de skal være på plass i neste klasserom med de riktige bøkene. Per M er så redd for ikke å få med seg dem at han har alle bøkene i sekken i stedet for å bruke skapet sitt, så han er helt av i ryggen hver dag... Når skoledagen er over er det nye en og en halv time med buss hjem igjen, middag, og så lekselesing omtrent til han legger seg... Men det går bra, de har allerede hatt flere prøver og han har fått A på alle sammen! (Skryt, skryt...!) Morsomt å reise i fra ham var det likevel ikke, men det er godt å vite at han trives. De er syv norske elever der i år, så de er da noen. Han skal være på internatet i tre uker nå, så kommer han hjem på studieuke. Det gleder vi oss til.
Vær med og be om at han må fortsette å trives, og at det ikke må bli for tøft faglig for ham!